Únorová výzva - vyhodnocení

Ahojky všem :)

Že je únor nejkratší měsíc v roce asi všichni víme, ale nezdá se vám, že utekl až moc rychle?
Konec měsíce ale znamená, že musím vyhlásit a zhodnotit mojí výzvu na únor  - Show Your Nails. A jak to dopadlo? 

Ještě něco důležitého - pokud se ještě do této výzvy chcete připojit, stačí když mi do večera pošlete na email vaši fotografii a já ji do výzvy zařadím. Losovací video budu točit až večer a pak ho do tohoto článku vložím, takže ještě máte šanci se zúčastnit :)


Nicméně jsem moc ráda, že se alespoň někdo zúčastnil a věnoval mi chvilku a vnuknul trošku té inspirace. Protože jsou dny kdy bych na nehtech vykouzlila snad všechno co mě napadne, ale někdy mám totální zatmění a nenapadá mě nic. A právě v tyto dny se ráda inspiruji výtvory ostatních :)

Prohlédnout fotky a další informace si můžete přečíst po rozkliknutí

Hello Kitty: cake tutorial :)

Ahojky :)

Dnešní článek bude trošku netradiční, ale jak víte, můj blog není zaměřen jen na kosmetiku. Proto když jsme dneska s mamkou pekly a pak vytvářely jeden dortík, rozhodla jsem se nafotit postup a podělit se o něj s vámi :)

Dorty pečeme s mamkou docela často a tak vám ukážu, že to zvládne opravdu každý a že na tom není nic těžkého. (ehm, ono vytvarovat očička tak, aby obě byly stejný je docela fuška, občas si u toho člověk i zanadává, ale je to jenom marcipán a když s ním člověk třískne, nic se mu nestane:D)


Prohlédnout fotky a celý postup si můžete přečíst po rozkliknutí

Únorové mininákupy

Ahoj všem :))

Po posledních nákupech jsem si sice dala stopku, ale musím se celkem i pochválit, protože jsem odolala třeba slevám v Sephoře (a to mě to fakt lákalo) :)) Něco malého jsem si přece jenom koupila, dorazil i jeden maličkatej balíček z Ebay a v pátek jsem si koupila pár nových kousků do šatníku :)

Hned se na to vrhnem a začneme kosmetickými úlovky :)

Došel mi můj oblíbený odličovač od Garnier, takže jeden koupit byla povinnost. O novém makeupu Match Perfection, už jste určitě četly v tomto článku. A po dlouhé době jsem neodolala lakům na nehty, vybrala jsem jeden efektový od Essence a nový pískový lak od Cartice, o kterém jsem už také psala.



Z ebay jsem objednávala pár věcí pro mamku a to bych nebyla já, abych si tam ještě něco nepřihodila, že? :)) Vybrala jsem napodobeninu beauty-blendu (za 20 Kč, odkaz ZDE) a stříbrný řetez (20 Kč, odkaz ZDE).



Už dlouho jsem hledala bílé a černé peříčkové náušnice, protože mám peříčka ráda, ale tyto barvy jsem ještě neměla. Černé jsem našla ve slevě v C&A za 30 Kč a bílé jsou z KIKu za 25 Kč. Jééj :)



V C&A se mi ještě zalíbila sada čtyř prstýnků a jeden úžasný černo-zlatý za ještě úžasnější cenu :)



V mém oblíbeném F&F jsem ukořistila tmavě modrou sukni, přesně podle mého gusta (499 Kč). A jednu černo-bílou na léto k vodě nebo jenom tak na couračku (104 Kč :)) 
A ještě se mi zalíbil tmavé šedý přehoz (188 Kč), který se bude moc dobře nosit, protože je krásně lehoučký :)



A poslední mininákup :)) Neodolala jsem voskům od Yankee Candle a v mé sbírce už jich je hned o něco více :) Všechny tři úžasně voní, ale nejlépe ten jahodový. Pokud máte rády jahody, tak toto bude ta pravá vůně pro vás :)



Vidíte, jak jsem se držela a nenakupovala zbytečnosti? :)) 
A co nového, pěkného jste si koupily vy? :)

VIDEO: Jak skladuji laky na nehty

Ahojky :)

Jak jsem slibovala ve videu Jak skladuju kosmetiku, natočila jsem i skladování laků na nehty :)

Předem upozorňuji, že video má něco málo přes 30 minut, tak si kdyžtak udělejte čajík nebo kávu, aby se vám lépe koukalo. Nějak jsem se víc rozkecala, tak snad to nebude vadit :) A zrovna na mě lezl nějaký bacil, tak občas trochu huhňám :D



Odstíny laků jsem prošla celkem rychle, tak pokud by někdo chtěl nějaký odstín vyfotit nebo napsat jeho číslo apod. klidně napište, ráda všechny vaše dorazy zodpovím :)


A ještě pár fotek :)









Tak pokud jste video dokoukaly celé, máte u mě schovaného zlatého bludišťáka a budu se těšít na vaše komentáře, jestli se vám má sbírka laků líbila :))

Krásný den všem :)

Jak mi chutnal Brandnooz Box?

Ahojky :)

Dneska bych vám chtěla ve stručnosti ukázat a napsat, jak obstál Brandnooz Box. Skoro všechno už bylo snědeno, něco chutnalo více, něco méně, každopádně se mi nápad s food boxem pořád líbí :) 

Začnu českým boxem, který mi domů dorazil v polovině prosince. Co se ukrývalo v prvním českém Brandnooz Boxu se může podívat zde.


Prohlédnout fotky a další informace si můžete přečíst po rozkliknutí 


TAG: 50 Random Facts About Me!

Ahojky!

Ležím doma v pelechu, uvařila jsem si hrnec pálivé polívky, tak spoléhám na to, že budu co nejdřív fit, protože zrovna začínalo být venku krásně a mě se fakt nechce ležet doma :)

Sice mám připraveno docela dost recenzí, ale nějak nemám náladu na psaní o kosmetice, tak jsem se rozhodla, že vás trošku nechám nahlédnout do mého soukromí a sepsala jsem 50 náhodných faktů o mně :) A jako bonus, nějaké fotky pro pobavení :))

A jdeme na to :))


1. Když sleduju oblíbený seriál a je to napínavé, občas přeskočím rovnou nakonec, abych věděla jak to dopadne. A pak se vrátím zase zpátky na začátek a v klidu seriál dokoukám :D

2. Patřím mezi ty lidi, kteří ve škole říkali: "Sakra. To bude za 5. Nic neumím." a nakonec to dopadlo výborně.

3. Narodila jsem se ve znamení Lva.

4. Jsem andílek s ďáblem uvnitř :) 
(fotka z mého maturitního plesu (2008) a když jsem byla malá)



5. Mám panickej strach z pavouků!

6. Dnešní puberťačky nebo mladší slečny natáčí videa o kosmetice a já tu dobu propařila u PS2 s bráchou :D

7. Opravdové přátele bych hravě spočítala na prstech jedné ruky.

8. Jsem zvyklá se spoléhat především sama na sebe.

9. Prošla jsem si obdobím punku a hiphopu a vůbec mi nedělalo problémy v pátek jít na punkovou akci a v sobotu na hiphopovou :D
 (fotka z roku 2009, kdy jsem měla obarvené vlasy na tmavo a byla jsem drsná hoperka:D, fotku z punkové akce raději zveřejňovat nebudu:D)


10. Nikdy jsem neměla žádné domácí zvíře. Ani morče, křečka, pejska prostě nic. Myslím, že ani jednu maličkatou rybičku by táta nepřekousl, protože zvířata do bytu přece nepatří :D

11. Vždycky jsem byla šprt a když jsem v osmé třídě na vysvědčení dostala trojku z matiky měla jsem z toho trauma snad ještě měsíc potom.

12. Jsem seriálovej maniak - sleduju Greys Anatomy, Pretty Little Liars, The Vampire Diaries, The Originals, Grimm, American Horror Story, Once Upon A Time, The Walking Dead, The Carrie Diaries, (Ravenswood, Dexter, The Gates, TerraNova, Desperate Housewives, Simsponovi atd)
(a dokonce jsem si musela na A4 napsat seznam všech seriálů + vysílací časy jednotlivých epizod, abych náhodou na nějakou nezapomněla :D)


13. V zoo bych dokázala celý den stát u surikat a nebo u tučnáků.

14. Miluju Londýn a ráda bych se tam ještě alespoň jednou podívala :)) 
(fotka z roku 2006, Museum madame tussaud)


15. Miluju ten pocit, když něco uvařím nebo upeču a dostanu pochvalu :)

16. Už nikdy nebudu moudrá, protože mi asi před 8 lety vytrhaly všechny moudráky:D
(a od té doby mám panický strach ze zubařů)


17.  Dvakrát jsem hrála jako komparz v seriálu Ulice. Jednou jsem hrála v hromadné scéně a koukala na ohňostroj podruhé jsem si v Coolně popíjela čajík :)

18. Nikdy jsem si nic nekoupila v Sephoře - ano čtete dobře :D Vždycky jsem všechno dostala darem :)

19.  Mám takový pocit, že přitahuju lidi, protože kdykoliv někam jdu, tak je tam prázdno a v zápětí se tam nahrne milion lidí :D

20. Jednou jsem kvůli mému krášlení a šminkování nechala kamarádky čekat před kinem hodinu (byl prosinec). Jedna to vzdala a šla domu a druhá to přežila s omrzlými prsty. A od té doby všude chodím minimálně o 10 minut dříve :D

21. Chtěla jsem se přihlásit do Vyvolených, ale vždycky mi bylo míň než 18. A vloni když už bych se přihlásit mohla, mi to přišlo hrozně trapné, abych tam lezla.

22.  Když jsem byla malá, chtěla jsem být právničkou nebo majitelkou cestovní kanceláře.

23. Nevím proč, ale miluju Španělsko. Na dovolené jsem tam byla asi už 4x a jela bych tam klidně znovu (ale na jiné místo).

24. Darovat mi kytku znamená rovnou ji zahubit. Chcípnul mi i kaktus :D

25.  Ráda chodím na houby, ale moc je nejím :)

26. Řidičák mám skoro 6 let, ale mám panický strach z řízení a od té doby jsem najela asi tak 100 km - jeeej :)

27. Jednou jsem na pouti ukrala plyšovou veverku z doby ledový :D (ano, stydím se)


28. Když jsem poprvé viděla Pána prstenů, řekla jsem si, že bych se jednou ráda podívala na Nový Zélend.

29. Jsem hodně kreativní a ráda vymýšlím nové věci a většinou v určitých věcech vidím to, co ostatní ne.

30. Celkem často měním barvu vlasů, ale vždycky používám jenom smývací šampóny a barvu jsem nepoužila ani jednou.

31. Když jsem poprvé viděla film Snowboarďáci, hned jsem musela jet na hory a na prkně jsem si připadala děsně cool. (foto z roku 2007)



32. Mezi mé oblíbené sporty patří plavání, kolečkové brusle, kolo a občas i gaučink :))

33.  Jednou bych chtěla podniknout takovej "menší" american trip :)

34. Nekazím srandu a jsem pro všechnu špatnost (takže mi nedělá problém skočit do kašny a nebo vypít flašku vodky na ex:D)


35. Mám o 4 roky mladšího bráchu.

36. Na úplně prvním koncertu jsem byla na Kabátech a byla jsem v kotli v první řadě. Kvůli mé výšce jsem si spíš připadala jako na rugby. Do kotle už nikdy víc!

37. Než mi bylo 18let vypila jsem mnohem více alkoholu než po osmnáctých narozeninách a teď jsem skoro abstinent.

38. Hodně často komentuji filmy, na které koukám (typu - ježiš ty si ale blbá, nechoď tam:D v kině to ale nedělám:D)

39. Před cizími lidmi jsem zprvu hodne uzavřená, když je ale poznám víc jsem ukecaná k nezastavení :)

40. Jednou na pouti semnou málem spadla centrifuga a od té doby mám i problém si sednout do autodromu.

41. Mám dost velké problémy s vyhazováním věcí, ke kterým mám určitou citovou vazbu.

42. Vždycky jsem bývala blondýnka, ale v osmé třídě jsem se obarvila na modro-černou. Nikdo, fakt nikdo mě nepoznal! A to léto jsem se na sluníčku brutálně připalovala, připadala jsem si jako pečené kuře:D

43. S mým současným partnerem, ale i ex partnerem jsem se poznala díky chatům typu libimseti, xchat, lide.cz apod. (ale nemyslete si, že jsem si dávala nějaké seznamovací inzeraty, na to nemám povahu; ale přes jeden chat jsme měli pro město, ve kterém bydlím, založenou místost, kam chodili jenom lidi z města a okolí a pořádali jsme různé srazy apod., bylo to fajn) :))

44. Mám strach, že můj přítel bude plešatý, proto do něj násilím cpu vitamíny, aby mu lépe rostly vlasy a přitom mí oblíbení herci jsou většinou plešatí :D (Vin Diesel, Jason Statham, The Rock, Bruce Willis)

45. Mám moc ráda sportovní oblečení a dříve jsem nakupovala jenom Adidas, Pumu a Nike, Diesel, DC a Replay (kvůli práci jsem ale musela šatník dosti obměnit) 

46. Mám ráda skupinu Linkin Park, k jejich hudbě se vracím v momentech kdy jsem smutná, ale i šťastná :)

47. Věřím v motto: na každou svini se vaří voda.

48. Mám ráda skoro všechny žánry filmů - např. komedie, horory, akční, scifi, ale i animáky nebo slaďárny :)

49. Miluju adrenalin a nejvíc horské dráhy. Takže při návštěvě Heide parku nebo Europa parku byly horské dráhy jasná volba :)
(fotka z roku 2008, Heide Park, Německo)


50. Sepsat tyto fakty byla celkem hračka, protože ačkoliv se mi to někdy nezdá, můj život je docela akční, plný překvapení a hezkých vzpomínek :))


A pro dnešek je to všechno :) Já doufám, že těch faktů nebylo naráz až moc :)) 
Budu ráda, když mi do komentářů napíšete, jestli máme něco společného :)

Krásný den všem :))

"Nedělní lakování" - DIY vytvoř si vlastní lak na nehty

Ahojky všem :)

Znáte ten pocit, když máte několik desítek laků všemožných odstínů, přesto si stejně nemůžete vybrat tu správnou barvu? Zrovna v pátek se mi toto stalo, asi 5 minut jsem přehrabovala laky a vůbec jsem se nemohla rozhodnout. Pak jsem si ale řekla - co kdybych si zkusila vytvořit nějaký vlastní odstín? :))

A hned jsem se pustila do tvoření a takhle to dopadlo :) 


 Při mém tvoření jsem zapla i kameru, tak si můžete podívat i na video :)




Jak na to a co budete potřebovat?
Je to fakt jednoduchý a zaručuju, že to zvládne opravdu každý :)

Potřebujete
- sypké oční stíny
- bezbarvý lak na nehty + jakýkoliv top coat
- mističku
- párátko
- odlakovač + vatové tamponky 

Hlavní ,,ingrediencí,, jsou nějaké sypké stíny, já jsem si vybrala růžovou se shimmerem z paletky od Rimmelu, pak modrou a fialovou také se shimmerem z no name paletky a jeden stříbrný z velké no name paletky.

Stíny pomocí párátka nadrolte do mističky. Stíny musí být nadroleny na jemno, aby pak nedělaly při lakování hrudky (o tom jsem se přesvědčila u posledního, stříbrného odstínu).

Jako vždy nehty nejprve nalakujeme base coatem a necháme chvilku zaschnout.

A pak už začíná tvoření. Do namletých stínů kápněte trošku bezbarvého laku a promíchejte. Pokud se vám bude zdát ,,hmota,, moc hustá, přidejte ještě trošku laku. A nalakujte :)

Nehty ještě přelakujeme top coatem, aby lak déle vydržet a je hotovo :)

Nakonec ještě důkladně vyčistěte šteteček, pomocí odlakovače a vatového tamponku.





Bylo to jednoduché, co říkáte? :))



Takto si můžete pomocí stínů vytvořit jakýkoliv odstín :) Odstíny můžete i různě míchat :)
Ačkoliv moc na nehtech nemám ráda modrou, tato modrá mě okouzlila a určitě ji někdy nalakuji :) A ta fialová taky vůbec nevypadala špatně :))

Pokud se vám nějaké barva zalíbí a nechcete si ji pořád takto míchat, není nic jednoduššího, než stíny nasypat rovnou do lahvičky s lakem a je to :)

Jak se vám tento nápad líbí? Zkusíte si vytvořit nějaký svůj odstín? Nebo už jste si nějaký namíchaly? :))

VIDEORECENZE: makeup Match Perfection 010 Light Porcelain

Ahoj všichni :)

Po dlouhém rozmýšlení, jsem se rozhodla natočit video-recenzi na makeup Match Perfection od Rimmelu. Pokud mě sledujete na Facebooku, tak jistě víte, že jsem nebyla spokojená s odstínem 100 Ivory a tak jsem si objednala odstín 010 Light Porcelain.

Bohužel nemám skvělou apatarutu na focení a pořád se mi nějak nepozdávaly fotky, které jsem nafotila a proto jsem se tedy rozhodla, že natočím video, kde si oba odstíny lépe prohlédnete a utvoříte si tak lepší obrázek. Také pro mě bylo snazší do videa namluvit komentář, než se s tím dlouze vypisovat :) Něco málo vám ale přeci jenom napíšu :)

Video - zde, občas nějak zlobí obraz (neví někdo proč?) tak si prosím video přepněte do HD :)



Balení
- klasické skleněné, bytelné
- praktická pumpička
- objem 30 ml
- SPF 18

Konzistence
- tekutější, působí mastně
- do pleti se krásně zapracovává
- nezanechává mapky, šmouhy, nedrolí se
- příjemná vůně

Krytí
- středně až méně krycí
- zakryje pouze drobné nedokonalosti
- pleť je ale sjednocená, projasněná a vypadá přirozeně

Výdrž
- 8 - 10 hodin

Odstín
- v našich drogeriích nejsvětlejší dostupný odstín 100 Ivory
- ještě světlejší je odstín 010 Light Porcelain s lehce růžovým podtónem, dostupný v zahraničí

Cena
- cca 199Kč, velmi často jsou ale akce

010 Light Porcelain
- kupovaný na ASOSu, odkaz ZDE
- cena cca 175 Kč
- dodáno do 7 dnů





Jak už jsem říkala ve videu, budu doufat, že se vám video-recenze líbila a budu ráda za vaše reakce, zda občas takové recenze mám točit :)

A ještě by mě zajímalo, jak jste na tom s odsíny z drogeriích vy, jestli vám ty nejsvětlejší odstíny vyhovují nebo jako já, potřebujete ještě o kapku světlejší :))

Krásný den všem :)

"Nedělní lakování" - Pískový lak od Catrice

Ahojky všem :)

Pískové laky jsou populárnější a populárnější a už i Catrice přišla na trh se šesti krásnými odstíny.
 
Na obrázku níže si můžete odstíny prohlédnout. A i když jsem se bránila, neodolala jsem a jeden si koupila. Vybírala jsem dlouho, protože se mi líbily všechny, nakonec jsem ale zvolila odstín 03 Shooting Star.

zdroj obrázku



Odstín 03 Shooting Star je úžasná červeno - malinová barva, která hází odlesky do fialova a krásně se třpytí. Takovou barvičku ještě ve své sbírce nemám a jsem na ní náležitě pyšná :))
Vůbec se mi ale na fotkách nepodařilo zachytit ty odlesky, což je škoda :(

Musím pochválit štěteček, protože přesně takové mám ráda. Je silnější, takže kdo má menší nehty asi se mu s ním bude pracovat hůře, ale chce to jenom cvik :) Mě s ním šlo lakování skvěle, protože šteteček krásně pokryl plochu celého nehtu.

U pískových laků od P2 jsem zvyklá, že stačila pouze jedna vrstva, ale s tímto odstínem jsem musela nalakovat dvě. Na fotkách můžete vidět, že prostředníček jsem nalakovala dvakrát a ostatní jenom jednou vrsvou. Vidíte, že opravdu byly potřeba dvě vrstvy. 

Ani jsem nepřelakovala top coatem, protože u pískových laků to nepotřebuji. Pískový efekt se stejně časem jakoby obrousí. Co se týče výdrže, tak lak mám na sobě tři dny a zatím žádné odlupování (později doplním přesné info, jak dlouho vydržel).

Takže ačkoliv se na nás pískové laky valí ze všech stran, pořád je možné najít nové a krásné odstíny. S tímto jsem moc spokojená, jediné mínus vidím v ceně. Tyto laky stojí 85 Kč, což není zrovna málo. Ale radost si člověk někdy udělat musí :)





Na této fotce je krásně zachycená ta písková struktura :)





Ještě jsem brala odstín č. 4 Oyster & Champagne pro Lenku, tak jsem je blejska společně :) A musím říct, že taky nevypadal špatně a jsem zvědavá až ho uvidím u Lenky na blogu v akci :))


Všechny odstíny a najdete na webových stránkách Catrice.

Jak se vám tyto odstíny libí? Máte už nějaký nebo uvažujete o koupi?
Já se přiznám, že se mi zalíbil ten fialový, tak se budu muset Rossmannu vyhýbat obloukem :))
Mějte se fajn :)

"Dobrůtky na víkend" - Valentýnské cupcakes :)

Ahoj všem :) 

Blíží se Valentýn a tak jsem přemýšlela, co dobrého upéct :) Valentýna nějak extra neslavíme, přítel na to většinou stejně zapomene a nebo je unavený z práce, takže žádné romantické dobrodružství nepodnikáme. Ale vždycky si zajdeme na příjemnou večeři (alespoň nemusím vařit já a někdo obslouží mě:D) a na doma připravím nějaký dobrý dezertík :)

Minulý rok jsem pekla Valentýnský dort Red Velvet a ten teda sklidil velký úspěch :) Letos jsem chtěla ale něco rychlejšího, abych v kuchyni netrávila půlku dne :))

Přemýšlela jsem ještě, že kdyby nebyl čas udělala bych Tiramisu s jahodami, to ale kuchtím docela často. A nebo Kreslené palačinky? Ty ale taky dělám skoro každý týden

Nakonec volba padla na cupcakes :) 




Recepty jsou jednoduché a navíc suroviny jsou běžně dostupné, tak se do toho pustíme :))

Vanilkové cupcakes
115 g másla (změklého)
150 g cukru krupice
3 vejce
200 g polohrubé mouky
120 ml mléka
1 lžičku prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkové aroma)

Postup je velmi jednoduchý. Máslo ušleháme s cukrem a poté budeme přidávat po jednom vejce. Snížíme rychlost šlehání a přidáme polovinu mouky s kypřícím práškem. Poté přidáme mléko s extratkem a nakonec druhou polovinu mouky. A aby těsto nebylo tak suché, můžeme přilít lžíci oleje. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C přibližně 20 - 25 minut do zlatova:)


Kávové cupcakes
110 g másla (změklého)
150 g cukru
2 vejce
200 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
90 ml silné kávy
30 ml mléka
špetka soli

Postup je stejný jako u předchozího receptu. Máslo ušleháme s cukrem a poté budeme přidávat po jednom vejce. Snížíme rychlost šlehání a přidáme polovinu mouky s kypřícím práškem a solí. Poté v jiné misce smícháme kávu a mléko, přidáme do těsta a nakonec druhou polovinu mouky. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C přibližně 20 - 25 minut do zlatova :)


Krém na obě variaty
máslo + moučkový cukr + puding

Máslo vyšlehám s moučkovým cukrem (dělám to od oka a cukru dávám tak přiměřeně, aby to nebylo tak zase sladké) a poté přidám trošku uvařeného pudingu (protože moc máslové krémy nemusím, tak proto puding) :)
Ještě jsem do krému smíchala krém z německého Brandnooz Boxu, který byl ale tak sladký a byl cítit umělotinou, že samotný se fakt nedal jíst, ale když jsem ho smíchala s tím svým, byla to mňamka :)


A teď pár fotek z přípravy :) 












Máte rády cupcakes? Co dobrého máte v plánu na Valentýna?
Dobrou chuť :)

P.S. tyto cupcakes byly jenom zkušební a jak se zdá, tak byly výborné, protože v lednici zbyly poslední dva :D