"Dobrůtky na víkend" - Halloweenské mumie

Ahojky!

Je to tu :) Dneska je poslední říjnový den a také Halloween :)
Už jsem vám ukazovala Halloweenský Nail art a také dekoraci, ke které včera ještě přibyla jedna dýně :)

Ještě jsem se pustila do rychlé chuťovky, se kterou určitě zabodujete pokud pořádáte nějakou halloweenskou párty :)


Vytvořit tyto mumie je velmi jednoduché. Potřebujete jenom párečky a kousek listového těsto. Listové těsto rozválejte na nudličky a obmotejte párečky. Mumie nechte trošku potrápit v troubě, cca  15 minutek :) Očka jsem udělala ze slunečnicových semínek. A rychlá chuťovka je hotová  :)


Ze zbylého listového těsta jsem vykrojila ještě smailíka a dýni :)


Halloween může začít :) 


Jak dopadly vaše dýně? Dělaly jste nějakou? :)
- A

Recenze: Řasenka Lash Millionaire All in One, Miss Sporty

Ahojky!

Zamilovala jsem se do letošního podzimu a to doslova :) Využívám proto každé volné chvilky a výletím jak jen to jde, ještě předtím než začne to období, kdy se mým společníkem na cestách stane deštník :)

Musím přiznat, že mě takovéto krásné dny opravdu hodně nabíjí energií a připravila jsem si pro vás hned několik článků :)

Dnes bych vám ráda představila mou nejoblíbenější řasenku, bez které už několik měsíců nemůžu existovat. A jaká to je?


Je to řasenka Lash Millionaire All in One od Miss Sporty. 

Nejprve musím zmínit, že kosmetika Miss Sporty nepatřila mezi mé favority a stojan s touto kosmetikou jsem v drogerii často prošla aniž bych se podívala co vůbec nabízí. Celkově mi přijde, že sortiment této značky je určen spíše pro mladší slečny.

Na druhou stranu ale musím říct, že se spokojím i s levnější kosmetikou, pokud splňuje to, co požaduji a právě u Miss Sporty jsem objevila pár výrobků, které opravdu za zmíňku stojí. Jedním z nich je právě tato řasenka.

Někdy na přelomu března - dubna mi došla má oblíbená řasenka od Oriflame, vyrazila jsem proto na lov :)  V košíčku už jsem měla jednu vybranou, ale do cesty se mi připletl stojan, kde byly zlevněné výrobky. Byla tam právě tato řasenka a stála jen 50Kč. Tak jsem si řekla, že za tu cenu ji prostě zkusím a uvidím, není zase tolik co ztratit :) A dobře jsem udělala :)

Z této řasenky se stala věc, na kteoru nedám dopustit a hodně dlouho ji za jinou nevyměním.


Klasicky začnu balením, ke kterému nemám žádné výhrady,  je černé se zlatým nápisem. Jen škoda, že se po čase začal oloupávat název, ale používám ji skoro každý den, takže toho už chudák semnou zažila hodně :)

Kartáček není ani malý, ani velký a velmi dobře se s ním manipuluje. Nejvíce se mí líbí, že náplň nebyla za začátku tak mokrá, jako u jiných řasenek, díky tomu mám řasy krásně oddělené a vůbec se mi neslepují.

Řasenka semnou vydrží celý den, bez jakéhokoliv obtisknutí nebo drolení. Škoda jen, že není voděodolná, ale několikrát semnou přežila i déšť a zvládla to na jedničku.
 
Co se týče objemu, tak to není žádný zázrak, řasy sice natočí a trošku prodlouží, ale objemu moc nedodá. Já ale preferuji spíše přirozený look, takže mi to vůbec nevadí. 
 
Takže jsem opravdu moc ráda, že jsem ji koupila, protože mě velmi mile překvapila. Mám ji něco málo přes půl roku, od té doby jsem vyzkoušela i jiné řasenky, ale vždy jsem se vrátila k této. Dokáže udělat s řasy přesně to, co potřebuji.





Pokud tedy hledáte nějakou novou řasenku a nebo chcete změnu, mrkněte na tuto. Stálá cena je tuším 89 Kč, což opravdu není moc. 

Ještě bych ráda zmínila, že každá si tu svou ,,pravou,, řasenku musíme nalézl sama, protože to co vyhovuje mě, nemusí vyhovavat vám :)

Krásný večer všem :) 
- A

"Nedělní lakování" - další podzimní odstín

Ahojky všem :)

To nám ten týden zase rychle utekl, co? :)
Máme tu neděli a také pravidelnou rubriku, ve které vám představuji mé laky na nehty nebo nail art :) Dneska jsem opět chtěla své nehty zahalit do podzimního odstínu, proto padla volba na jeden nový úlovek od kosmetiky P2.


I když hodně ráda lakuji nehty do veselých a barevných odstínů, měla jsem chuť mým nehtům dopřát trochu podzimu a zahalila je do odstínu č. 020 business woman.

Těžko se mi popisuje tato barva, je to šedá a nádechem fialové :) Ne nehtech působí přirozeně a elegantně.

I když se na lahvičce píše Gel look polish, nevidím v tom žádný náznak gelového looku. Čekala jsem, že se bude třeba více lesknout, ale nic - prostě obyčejný lak. Na druhou stranu jsem počítala, že budu muset dát alespoň dvě vrstvy, ale velmi dobře kryl už v první vrstvě :)

Toto je můj první lak od kosmetiky P2 (když nepočítám pískové) a musím říct, že jsem mile překvapená. Stojí v přepočtu asi 50 - 60Kč, což je na drogerkové laky podle mě průměr. Mají na výběr fakt velkou škálu barev, jak klasické laky tak i odstíny s flitrama, pískové laky apod. Na nehtech mi s podlakem a nadlakem barva vydržela asi 6 dní a to od laků očekávám :) Určitě se podívám i po jiných odstínech, aby tomuto nebylo doma smutno :))




Krásnou a příjemnou neděli všem :)

P.S. pravděpodobně se příští týden chystám na menší (ehm ...čtete větší) nákupy do Německa a určitě se nevyhnu DMku a Rossmannu, takže pokud by někdo chtěl nějakou kosmetiku, tak mi písněte. Už si brousím zuby na Aussie, BabyLips, Nivea LipButter, kosmetiku P2, Manhattan a Rival de Loop :)
- A

Interbeauty Prague podzim 2013

Ahojky :)

Pokud mě sledujete na Facebooku určitě vám neuniklo, že jsem v pátek byla na veletrhu Intebeauty v Holešovicích :)
Asi před měsícem jsem byla také na veletrhu a to na World of Beauty and Spa. Tam jsem si pokoupila všechno, co jsem nutně potřebovala, článek ZDE.
Když jsem ale doma objevila vstupenky na Interbeauty, nikdo mě nemusel dlouho přemlouvat a vyrazila jsem s mamkou jenom na okukování :) Samozřejmě jsem neodešla s prázdnou, to prostě nešlo :) Ale musím říct, že jsem se opravdu krotila a stánek s kosmetikou Sleek a The Balm jsem musela prostě obejít, protože bych odešla s prázdnou peněženkou :D 

A toto je můj maličkatý nákup :)



Ze stánku Tasha jsem si odnesla čtyři voňavoučké produkty :) Musím se přiznat, že už jsem nějaká tělová másla očuchávala na minulém veletrhu a pak mě doma celkem mrzelo, že jsem něco nezkusila, tak jsem se rozhodla si udělat radost:)

Abych pravdu řekla, tak jsem značku Farmona dosud neznala, ale mile mě překvapilo, že mají v sortimentu docela dost věcí. V nabídce byla tělová mléka, peelingy, oleje do koupele, krémy na ruce, tělové masky, masážní oleje, sprchové gely apod. A navíc mě potěšilo, že u většiny produktů byly testery, takže bylo možné všechno očichat a nemusela jsem tak všechny krabičky otevírat. Ach ty úžasné vůně. Nevěděla jsem kam čichat dřív. Z jedné strany se na mě linula vůně čokolády, z druhé zase kiwi. Nechyběla ani vůně ani maliny, ostružiny, melounu, dýně, kokosu, banánu, capuccina, karamelu, skořice, mandle, vanilky apod. No prostě rááááj :))

Po dlouhém a důkladném očichání jsem vybrala olejové pěny do koupele s vůní banánu a kokosu a druhé s čokoládou. Už jsem trošku myslela na Vánoce, takže jsem tyto krasavce rovnou uložila do skříně (aby mě to nelákalo).

A pro sebe jsem vybrala olej do koupele s vůni kiwi a karamboly. Byla jsem tak nedočkavá, že jsem se těšila do vany, jak malá :) Do teplné vody stačí přilít pouze trošku oleje a ten krásně provoněl celou koupelnu. Měla jsem strach jestli to třeba nebude moc mastné, ale vůbec, přirovnala bych to k běžné pěně do koupele, ale tato voněla asi milionkrát více. Ani se mi moc nechtělo mýt oblíbeným sprcháčem, protože olej provoněl i mou pokožku :)
Také jsem koupila peeling na tělo, s vůní rybízu a višně. Ten jsem zatím nezkoušela, ale už se na něj moc těším, opět ta vůně je neskutečná :)

Ceny se pohybovaly od 30 - 150Kč. Postřehla jsem, že krémy na ruce se pohybovaly kolem 30 - 40Kč. Ten peeling jsem koupila za cca 40Kč, olej kiwi za cca 60Kč, a ty oleje v bílém balení za cca 85kč.

Myslím si, že by to byl skvelý dárek k Vánocům, protože je opravdu z čeho vybírat, tak mrkněte na webovky Tashy:)







Na skok jsem se zastavila u stánku Jordany. Před měsícem jsem u nich kupovala zdobící laky a velmi dobře se mi s nimi pracovalo, tak jsem si dokoupila ještě jeden černý :) Ještě jsem do tašky přihodila konturku :)

Lak stál 50Kč, konturka 30Kč



U stánku Cedrosole aneb Four Seasons jsem také minule nakoupila vše potřebné, ale potřebovala jsem hroty do odlakovacího pera a k tomu jsem ještě přihodila zatlačovač nehtové kůžičky. Za oboje jsem platila 60Kč.



A to nejlepší na závěr :)
Když jsem uviděla stánek s logem O.P.I. měly jste vidět, jak rychle jsem tam běžela :D To byl opravdový ráj :) Když viděla moje pěněženka tolik krásných laků pohromadě dostala infarkt :D

I když jsem si říkala, že drahé laky prostě nepotřebuji, že je to zbytečné, tak když jsem je tam uviděla ihned jsem změnila názor, protože tolika krásným odstínům šlo jen těžko odlávat :)

Řekla jsem si, že když už je ten pozdim, tak si vyberu nějaké podzimní barvy, proto jsem jako první ukořistila temně vínový s jemným shimmerem. Nedokázala jsem odolat ani tmavě švestkové, opět s jemným shimmerem. A aby těm dvou nebylo moc velké smutno, vybrala jsem ještě jeden nenápadnější odstín. Všechny vám co nejříve představím v nedělní rubrice :)

Jako dáreček jsem dostala ještě nehtovou výživu - takovej maličký roztomilý miminko :)
Lak stál cca 170Kč/ks.


Pokud bych měla srovnat oba veletrhy, tak co se týče doprovodného programu a především značek, které byly prezentovány, tak za mě jednoznačně vede Interbeauty. Pokud tedy budete mít možnost se na veletrh podívat, určitě neváhejte, stojí to za to :)

Krásný den 
-A

"Nedělní lakování" - Rimmel: Velvet Rose

Ahojky!

Takových víkendů jako byl tento chci více :) Nádherné počasí, skvělý výlet - no co víc si přát :) Ale teď už k dnešnímu článku :)

Dneska jsem si pro vás připravila lak z řady Salon Pro Lycra od Rimmelu.
Laky od Rimmelu mám moc ráda, protože mi na nehtech drží opravdu velmi dlouho, v drogeriích se dají najít krásné barvičky a ani nejsou tak drahé.

Ve své sbírce mám několik kousků z řady 60 seconds, tentokrát jsem ale vyzkoušela právě tento.
Sáhla jsem po odstínu 306 Velvet Rose, protože na pozdim se tato barva hodí naprosto perfektně :)

Bohužel mi vůbec nepodařilo zachytit tu úžasnou barvu laku, ve skutečnosti je o něco tmavší než na fotkách. Je to taková směs fialové a starorůžové. Takovou barvu ještě ve své sbírce nemám a musím říct, že na nehtech vypadala moc hezky :)

A opět musím Rimmel pochválit ohledně štetečku, protože se mi s ním pracovalo výborně. Je sice širší než u klasických laků, proto někomu nemusí vyhovovat, ale mě sednul naprosto skvělé (ale je to určitě i tréninkem:)).

Jako vždy jsem nejprve použila base coat od Four Seasons a pak jsem nalakovala první, slaboučkou vrstvu. A byla jsem mile překvapena, protože i v první vrstvě lak kryl skvěle. Po nalakování dvou vrstev bylo krytí přesně takové jaké jsem čekala.
Co se týče doby schnutí, přirovnala bych to ke klasice, žádné extra rychlé ani pomalé schnutí, prostě jako vždy :)

Jelikož mám s laky Rimmel velké zkušenosti, předpokládala jsem, že mi i tento lak bude zdobit nehtíky dlouho a ano :) S použitím top coatu jsem odlakovávala cca po šesti dnech. 





Shrnutí:
+ krásná barva
+ široký šteteček, který mým nehtům perfektně vyhovuje
+ dobré krytí
+ výdrž
- cena cca 99Kč (ale Rimmel má hodně často slevové akce, takže ho můžeme ulovit za méně)

Za mě tento odstín rozhodně ANO :))

Krásný večer všem :)

P.S. na zítra chystám článek o veletrhu Interbeauty Prague, na kterém jsem byla v pátek :)
Copak jsem si asi koupila? :))
- A

Home Wishlist

Ahojky :)

Na Blogerky.cz se na měsíc říjen objevila soutěž o 5 poukazů do IKEI :) Ano, skoro všichni milujeme tento obchod :) Já tam dokážu courat skoro celý den a jen tak jukat, co by se mi líbilo apod. Pokud se chcete zapojit do soutěže, musíte vytvořit svůj Home Wishlist (vytvořen pro utulnydum.cz)
Hned jsem se tedy pustila do tvoření :)

A zde je můj Home Wish list :)

zdroj

1) Komoda - poslední dobou zjišťuji, že trpím velkým nedostatkem úložných prostorů (čím to asi může být?:D), takže pro tuto komodu bych určitě velmi rychle našla využití.

2) Svíčky - skvělá dekorace, která může zpříjemnit atmosféru v místnosti :) Svíček mám snad milion, přesto jich není nikdy dost :)

3) Polštář - krásný červený polšťář, který by doplnil kontrast šedé a bílé barvy v pokoji.

4) Obraz, autobus v Londýně - miluju Londýn! Nevím proč, ale Londým mi prostě nějak utkvěl v paměti a tento obraz by tedy určitě v mém pokoji neměl chybět :)

5) Závěs - znáte tu častou scénu z filmů - chcete ještě spát a pak do pokoje někdo vlítne a odhrne závesy :D budu optimisticky věřit v to, že sluneční paprsky by mi hned vykouzlily úsměv na tváři :)

6) Květiny - aby pokoj vypadal útulněji, určitě bych zvolila nějakou květinku :) Momentálně v mém mini pokojíku na ní už není moc místa, takže první bych určitě koupila kytku :))

7) Koberec - tento kobereček bych dala před toaletní stolek, aby mě v zimě nezábly nožky :) A navíc barvou by ladil k závesům.

8) Lampa - plní hned vě funkce - osvětluje místnost a také je to velmi pěkná dekorace.

9) Toaletní stolek - kdo by nechtěl takový stolek, že? :) Už si ho umím živě představit u mě v pokoji. Líčení by bylo hned o něco veselejší a příjemnější:)

Krásný víkend všem :)
- A

"Dobrůtky na víkend" - Brokolicová polévka

Ahojky :)

Velmi ráda zkouším nové recepty, proto jsem se rozhodla (konečně) uvařit brokolicovou polévku :)
Brokolici mám ráda a navíc je i zdravá. Recept je opět velmi lehký a polévka se uvařená během chvilky :)

Ingredience
brokolice
smetana
cibule
česnek
sůl, pepř

Postup
Brokolici důkladně umyjte, nakrájejte na menší kousky a dejte vařit. V hrnci si orestujte kousek cibule do zlatova společně se třemi stroužky česneku. Až bude brokolice měkká přelijeme ji do hrnce s orestovanou cibulkou a tyčovým mixérem rozšleháme. Necháme chvilku povařit, dochutíme solí, pepřem a nakonec přilijeme smetanu. A je hotovo :)





Kdopak má rád brokolici? :)
Dobrou chuť
- A

Inspirace: Halloween 2013 dekorace

Ahojky:)

Nevím jak vás, ale mě celkem mrzí, že se u nás Halloween neslaví tak jak v USA. Sice jsem tento svátek nikdy nezažila, ale určitě bych si ho náležitě užívala :) Člověk by mohl na moment zapomenout na všední starosti a trošku se pobavit.

Umím si živě představit jak zdobím dům různými strašidýlky, vyrábím dýně tzv. jack-o-lantern, vybírám nějaký originální kostým, nakupuji nebo peču sladkosti pro děti pokřikující ,,Trick or Treat,, :)

Jsem kreativní člověk, proto jsem se chtěla přeci jenom trošku odreagovat a na výsledek mého tvoření se můžete podívat :)

Dýně jsou teď k mání na každém rohu a nejsou ani tak drahé. Vytvořila jsem typickou strašidelnou dýni a poté ještě jednu trošku originální :)


Je fakt strašidelná :)

Tato je také pěkná, ne? :)


No a jelikož jsem se v neděli večer opravdu nudila, pustila jsem se do výroby těchto netopýrků :) Ti mě teď straší v pokoji :)


Dokonce jsem musela vyrobit i jedny pro mého bráchu :)  


Zažil někdo z Vás pravý americký Halloween?
Tvoříte nějaké dekorace nebo chodíte na halloweenské párty? :)
- A

Nailbox říjen

Ahojky:)

Nedávno jsem vám představila novou krabičku na našem trhu a to MisshaBox, dnes se na mém stolu objevila nová krabička a to NailBox.

Krabička je určena nejen pro profesionální manikérky, ale i pro nehtové nadšence jako jsem já. Slibuje 3 plné balení a 5 vzorků v každém boxu, to vše za cenu 299 Kč včetně poštovného. Opravdoví nadšenci se mohou boxík předplatit na 3, 6 nebo 12 měsíců. Krabičky dostanete vždy desátý den v měsíci. A pokud někomu budete chtít udělat radost, lze box poslat jako dárek :)
Více informací na Nailbox nebo na Facebooku.

Ale teď už k samotné krabičce :)

Bílou krabičku zdobí logo Nailboxu uprostřed víčka a také na hranách samotné krabičky. Při srovnání s Ladyboxem je tato menší, přesto se do ní vejde spousta věcí.


Krabička byla až po okraj vystlaná modrým krepovým papírem, takže opravdu důkladně chránila všechny produkty před rozbitím.


Porovnání krabiček Ladyboxu, Misshaboxu a Nailboxu.


A co se skrývalo uvnitř?

Bohužel chybička se vloudila a v krabičce jsem nenašla úvodní dopis. Ale i bez něj jsem se obešla :)



Regenerační krém na ruce s grepovým extraktem a rozmarýnovou silicí, Ryor

Chrání, hydratuje a regeneruje pokožku rukou i v okolí nehtů.
Kosmetiku Ryor mám v poslední době v oblibě více a více, proto jsem byla ráda, že mohu vyzkoušet další produkt. Krémů na ruce není nikdy dost a teď na zimní období naprosto perfektní.
Vstřebává se rychle a nezanechává pocit mastnoty nebo ulepenosti. Vůně mi sedla, je příjemná a přirozená.

Můj tip: Vždy po odlakování chci, aby se nehty trošku zregenerovaly, proto používám krémy, které jsou určené i na nehty a krém do nich pečlivě vmasíruju. Nechám vstřebat a až poté znovu lakuji. Doufám, že i tento krém se bude mým nehtům zamlouvat :)



Lak na nehty 1 seconde odstín č. 25, Bourjois 

Počítala jsem s tím, že v boxíku bude lak na nehty. Docela jsem se bála odstínu, protože každá preferujeme jiné odsíny. Měla jsem ale štěstí, protože jsem dostala tuto krásnou lososovou barvičku.
Od Bourjois zatím žádný lak nemám, proto se moc těším až ho vyzkouším :)
V Nailboxu byly 4 různé varianty.

Můj tip: Vždy a pod každý lak na nehty používejte base coat (podlak) a top coat (nadlak). Ochráníte tím své přírodní nehty a lak vydrží o něco déle.



Zdobení na nehty

Opět bylo zřejmé, že se v Nailboxu objeví nějaké to zdobení. Našla jsem tam 4 pytlíčky - falešná hadí kůže, laserová hologramová síťka, konfety srdce a pírka.

Můj tip: Někdy je lepší málo než více a to platí i se zdobením nehtů. Někdy nevypadá vůbec hezky, když jsou ozdobeny všechny nehty. Doporučuji tedy ozdobit pouze jeden nebo dva prsty, např. prsteníček. Výsledný efekt vypadá pak mnohem lépe.





Lovely Pink čirý růžový modelovací gel

Protože nemám úvodní dopis, nemohu vám napsat přesnější informace k tomu produktu. Určitě ale budete potřeboval UV lampu. A tu já mám :)
Jsem moc ráda, že mám své nehty tak krásné, proto netuším jestli tento gel zkusím. Pokud ano, určitě sepíšu článek.



Automatická olejová tužka, OPI

A poslední produkt na nehty je olejová tužka, ze kterém mám také radost. O nehtovou kůžičku by podle mě měl pečovat opravdu každý, protože s upravenou kůžičkou vypadají nehty o dost lépe.
Na konci tužky se otočí kolečkem a píst stlačí náplň, olejíček tak můžete pomocí štětinkového aplikátoru nanést na nehtovou kůžičku.

Můj tip: Když už si najdete čas na manikůru, věnujte pozornost i kůžičce. V každé drogerii prodávají takové ty vidličky určené přímo na kůžičku, zachází se s nimi jednoduše a dokáží vyzouzlit krásné a upravené nehty.




 A sladká tečka na závěr - čokoládový lanýž s hořkou čokoládou

Můj tip: Pokud držíte dietu, překvapte lanýžem svou drahou polovičku :))


Shrnutí:
Z krabičky mám velkou radost. Škoda jen, že chyběl úvodní dopis, ale není to nic, co by kazilo celkový dojem. Kromě modelovacího gelu všechny produkty využiji.
Tato krabička si podle mě určitě zaslouží Vaší pozornost. Pro někoho kdo si rád lakuje nehty a pečuje o ně, je Nailbox určitě skvělá radůstka, kterou si každý měsíc mohou dopřávat :)

Doufám, že se Nailbox bude posouvat dál a dál a bude nás překvapovat :)

Ještě bych ráda zmínila pár rad a tipů pro tým Naiboxu:
- určitě bych umožnila zákazníkům, aby si mohli vybrat odstíny laků na nehty, protože někomu nevyhovují výrazné barvy a někomu naopak nude odstíny, není proto nic lehčího než zavést dotazník
- také bych určitě nějak odlišila nehtařky, které mají doma UV lampu, protože né každý ji doma má a nebo není ochoten si na své přírodní nehty dávat gel, opět by bylo skvělé pomocí dotazníku takto zákazníky rozdělit
- v dalších krabičkách bych uvítala - pilníčky na nehty (opět rozdělit na dvě skupiny, aby se nestala situace, kdy zákazník s přírodními nehty dostane hrubý pilník na uměné nehty), dále bych uvítala nějaký Base Coat a nebo Top Coat, skvělá by byla sada na Francouzskou manikůru, před Vánoci určitě nějaké tématické zdobení - vločky apod. :))

Ráda bych tímto poděkovala týmu Nailboxu za možnost zrecenzování této krabičky.

Jak se vám Nailbox líbí? Objednali jste? Přemýšlíte o listopadové krabičce?
Krásný vstup do nového týdne
- A