Pomazánka pro milovníky nivy

Ahojky!

Chtěla bych se s vámi podělit o recept mé nejoblíbenější pomazánky. Pokud máte rádi nivu, tak vám určitě zachutná. Musím říct, že tato pomazánka zatím chutnala všem, kteří ochutnali. Snad se trefím do chuti i vám.

NIVOVÁ POMAZÁNKA

nivová a česneková pomazánka
Ingredience
- 1 ks sýr niva
- 2 ks lučiny
- půlka cibule
- 1 - 2 lžičky másla
- pepř
- koření sladká paprika

Postup
Do misky nastrouháme nahrubo nivu, přidáme lučinu a nadrobno nakrájenou cibulku. Poté dochutíme troškou pepře a sladkou paprikou. Pro zjemnění přidáme 1 až 2 lžičky másla. Vše dobře promícháme a podáváme na chlebíčkách nebo jednohubkách.

Doba přípravy
- cca 10 minut

Tipy, rady, poznámky
- pokud nemáte rádi cibuli - nedávejte
- raději použijte více lučiny než nivy (niva je plísňový sýr, tak aby vám nebylo těžko od žaludku) 
- jednohubku ozdobte oblíbenou zeleninou

Dobrou chuť :)

Silvestrovské zdobení nehtů

Ahojky!

K dokonalému outfitu patří i upravené a originálně nazdobené nehty.
Lakování zabere pár minut a zaručeně vám na párty přinese úspěch.

Já sem vsadila na klasiku - černý lak se zlatými třpytkami. Myslím si, že na oslavu Nového roku naprosto ideální. Snad se vám moje zdobení bude líbit a třeba se i inspirujete.  
 


Takto nalakovat nehty zvládne naprosto každý. Potřebujete jenom - černý lak, třpytky a šteteček.
Já vždy začínám podlakem, používám zpevňovač Four seasons, poté první vrstvu laku. Po zaschnutí nalakuji druhou vrstvu a štetečkem nanesu třpytky. Až lak pořádně zaschne použiji vrchní lak, aby se zdobení neodlupovalo moc brzy. A je hotovo :)


Při druhém pokusu jsem použila pastelovou barvičku 109 - Off To Miami od Essence a stříbrné třpytky. Postup byl stejný jako u předchozího zdobení.



Snad se vám moje nehty líbí a také vymyslíte nějaké originální zdobení, ať mohou všichni závidět :)

                                                                                                                                            - A

Silvestrovský look

Ahojky!

Ještě nevíte co si vezmete na Silvestrovský večírek?
V šatníku máte asi milion kusů oblečení, ale stále máte pocit, že to není to pravé? Nezoufejte!

Do Silvestra času dost, takže vyražte do obchodů a nebo vykouzlete nějaký skvělý outfit z kousů, co máte doma. Fantasii se meze nekladou.

Zde je několik inspirací, jak zazářit na jakékoli párty :)


zdroj


zdroj


zdroj


zdroj


zdroj


zdroj


zdroj


zdroj
                                                                                                                                                              - A

Barevný svět od Essence

Ahojky!

Určitě všichni znáte laky na nehty Colour & go od značky Essence. Pokud ne - čtěte dál :)
V poslední době sem si hodně oblíbila i výrazné barvy laků a když sem v drogerii narazila na tuto kolekci byla sem nadšená.
 
Je možné vybírat z 44 barviček, vybere si tedy opravdu každý. 
Cena je velmi příznivá. Co mi ale hodně vadí je výdrž. Ať se snažím jak se snažím, déle jak 4 dny mi lak prostě nevydrží. A to poctivě dávám podlak a také nehtíky potřu vrchním bezbarvým lakem. Občas se mi stane, že hned druhý den mám konečny už oloupané.

Některé barvy mají docela hezké krytí, takže stačí jedna vrstva a je hotovo.
U některých naopak musím použít alespoň 2 vrstvy, délka schnutí se tedy o hodně prodlužuje. Mám také zkušenost, že se mi pak lak více a rychleji odlupuje.

Pro tuto kolekci je typický štěteček quick & easy. Když sem ale otevřela některé laky myslela sem, že snad špatně vidím. Šteteček je až zbytečně široký, takže se občas stane, že přesáhnu až na kůžičku. Ale je pravda, že to chce jen cvik. 

Design laku se mi oproti starší kolekci libí více. Zde si Essence zaslouží jedničku. 


Zakoupila jsem si asi 6 těchto laků. Kdyby byla delší výdrž, určitě bych jich doma měla více. 
Pokud chcete mít lak na nehtech třeba celý týden, tyto se určitě nehodí, na druhou stranu je na výběr opravdu velká škála odstínů.


Zde je celá kolekce  - je dobsi ale laky prohlédnout přímo v drogerii, protože na obrázku některé barvičky vypadají jinak než ve skutečnosti.



Zdroj

101 Absolute Pure           102 Sparkling Water Lily          103 Space Queen
104 Sweet As Candy       105 Party Princess                    106 Free Hugs
107 Naughty And Pink!    108 Ultimate Pink                     109 Off To Miami
110 Modern Romance

Zlatá adventní neděle ...

Ahojky! 

A je to tu! Zítra je Štědrý den, těšíte se? Já sem natěšená jako malá.



Doufám, že všichni máte zapálenou čtvrtou svíčku na věnci, zabalené dárečky, nazdobený stromeček, cukroví upečené, dobrůtky na Štědrovečerní večeri také připravené a užíváte si kouzelnou atmosféru.

Letos jsme s mamkou nelenily a upekly spooooustu cukrátek :)
1 - vanilkové rohlíčky
2 - kokosky

3 - išlerské dortíčky
4 - trubičky
5 - ořechy
6 - pracny
7 - strojkové cukroví 
8 - ježci
9 - nutelové rohlíčky
10 - perníčky
11 - linecké cukroví
12 - košíčky
na pravém obrázku - vosí hnízda a malibu kuličky    



Chtěla bych všem popřát krásné Vánoce a úspěšný rok 2013.

Recenze Panthenolu – šampon a kapsle



Ahojky!

Dnes s přicházím s mojí první recenzí. Budu psát o tabletkách a šamponech Panthenol, které mají pomáhat bojovat proti třepení, ale hlavně proti vypadávání vlasů.

Asi tak před pěti lety jsem měla hrozné problémy právě s vypadáváním vlasů. Vlasy jsem měla krátké i přesto vždycky po umytí byla celá vana plná chuchvalců vypadaných vlasů. I při česání jsem měla na hřebenu snad milion vlasů. Fakt totální deprese. Byla sem smířená s tím, že si budu muset koupit paruku, protože tím tempem, co mi vlasy padaly, to k tomu vedlo. A to sem si vždycky přála mít krásné, zdravé a především dlouhé vlasy.

Už sem se nemohla koukat do zrcadla na ty rádoby moje vlasy. Rozhodla jsem se zajít na kožní, bohužel bezúspěšně. Dostala jsem nějakou příšerně smradlavou vodičku, která se měla aplikovat na mokré vlasy. Vydržela sem to asi necelý měsíc. Samozřejmě, že se nic nespraví za měsíc, ale vodička mi vůbec nevyhovovala – vlasy sem měla mastné, zplihlé bez objemu a pořád sem cítila takový divný zápach. Nastala další deprese.
V lékárně mi snad poradí, řekla sem si. Ano – dle rady jsem si zakoupila Biosil. Ovšem výsledek opět nulový. Přišlo mi, že mi vlasy padaly ještě víc. Takže sem propadla co ještě větší deprese.

Naštěstí sem se nevzala a ihned vyrazila opět do  lékárny. Tam mi byly doporučeny výrobky značky – Dr. Müller PHARMA – Panthenol šampóny a také kapsle. Neváhala sem a produkty si koupila. Co jiného mi taky zbývalo, že?

A tady je – ten můj velký zázrak



zdroj

Údajný konec světa?

Ahojky!

Televize, rádio, noviny, internet - ze všech stran se na nás valí nespočet informací o blížícím se konci světa.

Na datum 21.12.2012 se již několik měsíců připravuje skoro celý svět. A proč?
Údajně má v tento den končit mayský kalendář. Co si myslím já? Blbost! Vždyť ani neexistují nějaké přesvědčívé důkazy. Nebo ano?
Ani nevíme, v kolik hodin to celé vypukne :)

mayský kalendář, zdroj

Vánoce se kvapem blíží ...


Ahojky!


Vánoční výzdoba? Šíleně moc lidí, tlačících se v obchodních domech?  Nene nemusím, já už ho vidim? Coca-cola vánoční kamion? Pečení perníčků či cukroví ? Nákup vánočního stromku? A v neposlední řadě nakupování dárků?  - Každý určitě zaznamenal, že se pomalu, ale jistě blíží Vánoce.

Pro někoho jsou Vánoce svátky klidu a míru, pro někoho je to naopak období zvýšeného stresu.
Mě osobně tyto svátky vůbec nevadí a od malička je mám ráda.

Přípravy na Vánoce v naší rodině vznikají v období prvního adventu. Ručně vyrobený adventní věnec si vždy bere na starosti mamka. Také drobné dekorace jsou v její režii.
Pečení cukroví v žádném případě neberu jako za trest, ale vyloženě si to vychutnávám. Každý rok s maminkou pečeme tzv. klasiku - vanilkové rohlíčky, linecké cukroví, išlerské dortíčky,  perníčky, košíčky, pracny a samozřejmě vosí hnízda. Téměř vždycky najdu nějaký nový recept, který zkusím, takže letos to byly Nutelové rohlíčky a Malibu košíčky.
Na zdobení stromečku se podílí celá rodina a téměř vždycky si u toho vyměníme své názory, ovšem v dobrém slova smyslu :)

A nakupování dárečků? To miluju! Několik týdnů předem už urputně přemýšlím, co by se komu líbilo a jaké dárečky by udělaly velkou radost. Pro mě je nejlepší okamžik ten, kdy vidím, že sem udělala dárečkem někomu velkou radost a vykouzlila tak úsměv na jeho tváři. Také to tak máte? 


Ať už máte na Vánoce názor jakýkoli, troufám si říct, že pro každého je nejdůležitější fakt, že se sejde rodina a tráví tento sváteční čas spolu.


Nyní bych se s vámi chtěla podělit o to, jaké dárky bych ráda rozbalila pod stromečkem.

My christmas wish list



Vítejte ...

Ahojky!

Mám založit blog? Nemám založit blog?
Mám? Nemám? Pomóóóóc!



Hurááááá.  Jsem ráda, že jsem se konečně dokopala k tomu, abych tuto stránku založila :)
   
Alice in Wonderland CZ se bude upínat na každodenní radosti i strasti v mém životě. Nebudou zde chybět recenze, rady, tipy, nápady, postřehy a zkušenosti z celé škály témat. Můžete se těšit na příspěvky z oblasti kosmetiky, cestování, gastronomie, zdravého životního stylu, módy, kultury a zábavy.

Byla bych velmi ráda, kdyby zde každý našel témata, která vás pobaví, potěší, zvednou náladu a co je hlavní - budete chtít číst dál a dál.

                                                                                                                                                              - A